ZomerExpo 2019

Galerie A3H zet: “Kunst te kijk, onder hoge bomen”

Galerie A3H houdt elk jaar in de maand juli een kunstexpositie met kunstwerken van regionale kunstenaars. Ook dit jaar, en dat alweer voor de 7keer, vanaf zondag 7 juli tot en met 28 juli op zaterdagen en zondagen, vrij toegankelijk tussen 11.00 en 16.00 uur.

Op 6 juli werd de tentoonstelling officieel geopend door de Heerder burgemeester J. Koops-Scheele. Ook deze editie biedt weer opmerkelijk werk van vier kunstenaars, zoals Han Lammers (Heerde), Monica Ligteringen (Epe), Riekje Lammers (Heerde) en Bep Breugem (Oene).                               Kortom voor kunstliefhebbers is een bezoek aan “Galerie A3H” alleszins de moeite waard.

Galerie A3H is te vinden in Wapenveld aan de Mosweg 24. De expositie wordt gehouden op het terrein van de heer A. van Dijk, hij is ook de oprichter van de Adriana Hoogenboomstichting. Deze stichting spant zich in om culturele initiatieven en activiteiten te ondersteunen.

Kunst te kijk, en te koop

Bij deze expositie wordt de vier regionale kunstenaars een podium geboden om zodoende hen meer bekendheid laten verkrijgen. Het bezoekende publiek krijgt hiermee de kans om kennis te nemen van deze kunstwerken. De vier exposanten maken uiteenlopende kunstwerken van kwalitatief hoog niveau. De kunstwerken zijn ook te koop.

Han Lammers: 3D zink objecten

Han Lammers uit Heerde creëert al vele jaren driedimensionale objecten en meestal van zink. Geometrie is daarbij het uitgangspunt. Vaak lijkt zijn werk geïnspireerd door de graficus Escher met dat verschil dat Han’s creaties realistisch zijn. Complexe constructies die van verschillende invalshoeken steeds weer een andere beleving geven. Han geniet inmiddels ook internationale belangstelling. Exposities in Duitsland en Italië en hij werkt mee aan de internationale expositie “100 Jaar Bauhaus”  in Dessau.

Riekje Lammers: Kleurrijke Schilderijen

Riekje Lammers, eveneens uit Heerde, begon in 1998 te schilderen en is autodidact wat haar visie op beeldende kunst een geheel eigen vorm en inhoud heeft gegeven. Zij durft het aan om details uit het dagelijks leven te kiezen als inspiratiebron en te vertalen tot een verrassend schilderij. Haar werk kan realistisch maar ook abstract van vorm zijn en Riekje ‘speelt’ met kleur.

 

Monica Ligteringen:  Schilderij of beeldhouwwerk?

Zon, zee en wind, zijn inspirerende aspecten gebleken voor de veelzijdig kunstenaar Monica Ligteringen uit Epe. Tijdens haar  opleiding aan de Vrije Academie te Nunspeet ontwikkelde zij niet alleen haar schilderkunst maar ook beeldhouwen kwam daarbij. Experimenteren met verschillende materialen als hout, steen, metaal maar ook epoxy en textiel biedt haar alle creatieve vrijheid om werk te maken dat het midden houd tussen een schilderij en beeldhouwwerk: het ‘beeldpaneel’. Inmiddels is haar werk bij veel exposities te zien geweest en nu ook tijdens de ZomerExpo 2019 van Galerie A3H.  

 

Bep Breugem: Schilderijen met emotie

Bep schildert nog niet zo lang, pas zeven jaar. Zij ontdekte haar talent en ging ermee aan de slag. Talent moet echter ontwikkeld en in goede banen geleid worden, daarom ging zij lessen volgen aan de Vrije Academie Nunspeet. Haar passie is portretten van mensen en dieren. Daarin kan zij de emotie van het moment verbeelden. Bep Breugem uit Oene wil emotie beslist bewaken als essentieel onderdeel van haar werk en dat lukt haar verrassend goed. Het bekende Rembrandtproject (van de NPO 2019)  gaf  haar aanleiding  enkele schilderijen in te sturen en uit ruim 8000 inzendingen werd onder andere haar werk genomineerd.